Zvonka Krebelj, univ. dipl. teologinja, rojena 17. 7. 1970,

Zvonka Krebelj ni samo fotografinja. Lahko bi rekli, da njeni nemirni prsti raziskujejo in odkrivajo plahte umetnosti na več koncih. Že kot otroka so jo očarali zidovi in poslikave cerkva v rodnih Brkinih, kar je, kot se je izkazalo kasneje, pustilo velik pečat in jo kasneje pripeljalo na poklicno pot restavratorstva.

 

Po končani Srednji lesarski šoli v Ljubljani se je odločila za študij teologije in se je že v času študija pridružila arheološki ekipi Mestnega muzeja Ljubljana. Tako se je zgodaj zagledala v restavratorstvo, ki je preraslo v ljubezen. Pod okriljem akademskega kiparja in restavratorja Alexa Batista je vrsto let poglabljala znanje in pridobivala dragocene izkušnje. Z vnemo se je z sodelavci lotevala restavriranja starih cerkva, predvsem lesenih oltarjev, kipov, fresk …

 

Ljubezen do fotografiranja se je rojevala počasi. Zvonka je ob restavriranju s fotografskim aparatom spremljala in beležila napredek svojega dela in hkrati lovila trenutke in zanimive detajle, ki jih je skoraj mimogrede opazila na spreminjajočem se kipu ali oltarju. Pod mentorstvom prijatelja in priznanega fotografa, Valentina Casarsa, se je izpopolnjevala v tehniki in začela fotografirati naravo, ljudi, objekte, vendar je poskušala v vsako fotografijo vplesti zgodbo. Kljub temnim podobam - kot sama pravi - verjame v nadčasnost. V nekaj dobrega, imenitnega in svetega. Vse to ob svojem delu lahko podarja drugim. Tako se vsak dan na novo rojeva.

 

  

Skupinske razstave:

2009  Knjižnica Bežigrad, Ljubljana
 

 

Samostojne razstave:

2010 Mala črna galerija, Ljubljana

 

 

Naslov:

e-pošta: zvonka.krebelj@gmail.com


Želim prejemati rezultate žrebanj na e-naslov:

Loto
Eurojackpot
Vikinglotto
3x3
Prijavi
Odjavi
cookies